Суспільство
17 жовтня 2017
Собчак найближчим часом може оголосити про свою участь у виборах президента РФ – New Times
New Times: У ситуації з участю Собчак у виборах влада може сказати, що вона – конструктивна опозиція.
news-image

Найближчими двома тижнями російська журналістка Ксенія Собчак оголосить про своє висунення на посаду президента Росії. Про це пише New Times, посилаючись на деяких знайомих Собчак, а також на співрозмовників, наближених до адміністрації президента, передає «Є!».

1 вересня видання "Ведомости" повідомило, що Кремль шукає жінку на роль "спаринг-партнера" президента Володимира Путіна і придивляється до Собчак. Сама журналістка заявила, що не збирається брати участь у президентських виборах у Росії у 2018 році.

Я людина незалежна, і з жодною "апешечкою" та іншим пеклом ніколи у зносинах помічена не була й не буду. Чим дуже пишаюся. Що там хто обговорює у високих кабінетах – не знаю, але давно й уважно спостерігаю за нашим політичним ландшафтом. І діагноз у мене один – сумовите лайно ваша політика сьогодні, панове! Нудно і бридко, – написала Собчак.

Путін також прокоментував новини про плани 36-річної ведучої висунутися у президенти: "заради бога".

14 жовтня ВВС повідомило, що Собчак знімає фільм про свого батька, екс-мера Санкт-Петербурга Анатолія Собчака, і з цієї нагоди брала інтерв'ю в Путіна, а потім ще й розмовляла з ним наодинці.

Із погляду звеселяння виборів це може бути справою корисною – у разі її висунення вибори були б жвавішими, й інтерес до них може бути вищим. Вона зовсім безпечна для Кремля – є електоральна стеля в 5–6%, вище якої їй не стрибнути. Окрім того, вона все одно перебуватиме в певних межах пристойності. Для самої Ксенії це очевидний фан, – заявив у коментарі виданню колишній високопоставлений співробітник президентської адміністрації.

Співрозмовник видання зазначив, що в ситуації з участю Собчак у виборах влада може сказати, що вона – конструктивна опозиція, що у неї багато корисних ідей, які обов'язково буде реалізовано, і навіть запросити її у владу на яку-небудь посаду.