Політика
17 жовтня 2017
Порошенко пропонує скасувати депутатську недоторканність з 2020 року
Як відомо, скасування депутатської недоторканності – одна з вимог акції за політичну реформу, яка стартує 17 жовтня по всій Україні.
news-image

Президент Петро Порошенко пропонує внести зміни до Конституції щодо недоторканності народних депутатів, повідомляє «Є!» з посиланням на УП.

Проект закону про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України) під номером 7203 зареєстровано ним у Верховній Раді 17 жовтня.

У законопроекті пропонується викласти статтю 80 Конституції таким чином: 
"Народні депутати України не несуть юридичної відповідальності за результати голосування або висловлювання у парламенті та його органах, за винятком відповідальності за образу чи наклеп".

При цьому зі даної статті президент пропонує вилучити, що "народним депутатам гарантується депутатська недоторканність" і що "народні депутати не  можуть бути без згоди Верховної Ради притягнені до кримінальної відповідальності, затримані чи заарештовані".

У разі ухвалення пропозиції президента, цей закон набуде чинності з 1 січня 2020 року.

 
 
 

Як відомо, скасування депутатської недоторканності – одна з вимог акції за політичну реформу, яка стартує 17 жовтня по всій Україні.

Читайте також:Під Верховною Радою проходить Всеукраїнська акція на підтримку великої політичної реформи