Світ
29 січня 2015
В Ізраїлі розслідують незаконне набуття громадянства українським екс-міністром Ставицьким
Також в Ізраїлі розслідують справу проти ще одного українського екс-чиновника Юрія Борисова
news-image

В Ізраїлі розслідують справу проти українського екс-міністра енергетики Едуарда Ставицького за фактом незаконного отримання ним ізраїльського громадянства, заявив ізраїльський приватний детектив Ріхард Бен Хаїм.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "РБК-Україна".

За словами Бен Хаїма, колишній український міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, який підозрюється в розкраданні і відмиванні грошей, нещодавно отримав ізраїльське громадянство і проживає в даний час під Тель-Авівом.

При цьому громадянство Ставицькому було надано всупереч ізраїльському закону, який відзначає, що особи, які перебувають у розшуку у своїй країні або мають судимість, не мають права на громадянство. Проти нього було порушено справу.

Також в Ізраїлі розслідують справу проти ще одного українського екс-чиновника Юрія Борисова, колишнього генерального директора великої дочірньої української державної енергетичної компанії "Нафтогаз". За даними детектива, ізраїльське громадянство отримала вся його сім'я. Проте пізніше Борисов відмовився від громадянства і втік з країни.

Нагадаємо, Ставицький був оголошений в розшук Генеральною прокуратурою України 24 березня. У відношенні його було розпочато кримінальне провадження за ст.191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Пізніше, 23 квітня екс-міністра оголосила в розшук Служба безпеки України. Також Ставицького оголосив у розшук Інтерпол.

Нагадаємо, що в ЗМІ також розслідують набуття громадянства Ізраїля екс-міністром природних ресурсів Миколою Злочевським.