Авторизація

Світ
19 жовтня 2017
У Польщі оштрафували чоловіка, який зірвав у місцевій школі український прапор
Обвинувачений наголосив, що повторив би свій вчинок ще раз, а з рішенням суду не погоджується і планує його оскаржувати, не визнаючи своєї вини у підбурювання до національної ворожнечі.
news-image
Жителя Вроцлава Кшиштофа Мадея оштрафували на 1000 злотих (майже 7 тис. грн) за те, що він зірвав у місцевій школі український прапор та вигукував "українці - вбивці". У Польщі жителя Вроцлава Кшиштофа Мадея оштрафували на 1000 злотих (майже 7 тисяч гривень) за те, що він зірвав у місцевій школі український прапор та вигукував "українці - вбивці". Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Тиждень.

У 2016 році Мадей прийшов у початкову школу, де навчаються діти різних національностей, для яких організовують національні свята. У той час у закладі проходив український день у рамках проекту "Толерантний європеєць". У школі на стіні висіла газета з українськими кольорами, а у вікнах були вивішені прапори України. У суді повідомили, що Мадей зірвав газету, кинув їх на стіл бібліотекарці та почав кричати, що "українці є вбивцями". 

У свою чергу адвокат обвинуваченого наголосила, що Мадей мав на увазі не всіх українців, а лише членів ОУН-УПА.

Також зазначається, що під час розслідування Мадей говорив слідчим, що "українські націоналісти під час Волинської різні вбивали дітей і вчителів", і додав, що цей захід в школі - "це пропагування антисемітизму і расизму по-українськи".

При цьому обвинувачений наголосив, що повторив би свій вчинок ще раз, а з рішенням суду не погоджується і планує його оскаржувати, не визнаючи своєї вини у підбурювання до національної ворожнечі.

Читайте також:У Польщі обурені написом на пам'ятнику стріляцям Карпатської Січі в Україні