Світ
19 жовтня 2017
В Австрії горів автомобіль Tesla (відео)
Пожежники ліквідовували вогонь згідно з правилами, прописаними в компанії Ілона Маска.
news-image

В Австрії сталася моторошна ДТП за участю електрокара Tesla Model S. Машина протаранила бетонну загорожу та зайнялась вогнем.

Інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Інцидент стався в австрійському місті Ландек. За попередніми даними, 19-річна дівчина, яка перебувала за кермом машини, не впоралась з керуванням. Машина на великій швидкості зіткнулась із дорожньою загорожею, після чого автокар спалахнув. Дівчина змогла самотужки вибратись із салону авто до початку пожежі та отримала незначні травми.

На місце ДТП виїхали 5 машин рятувальників. Загалом 35 австрійських вогнеборців гасили полум'я. Пожежники ліквідовували вогонь згідно з правилами, прописаними в компанії Ілона Маска.

Відомо, що в інструкції на випадок аварійних ситуацій Tesla зазначає, що акумулятори, які мають здатність до загоряння, необхідно терміново гасити, бо вони випускають "токсичні пари – сірчану кислоту, оксиди вуглецю, нікелю, літію, міді і кобальту". Через це пожежники були готові до роботи та мали автономні дихальні апарати.

Окрім цього, вогнеборці використовували циркулярну пилку. Під час гасіння пожежі австрійці зробили отвір в дверях, що розташовані зліва, через який вимкнули електросистему та подушки безпеки.



Після ліквідації пожежі електрокар помістили на 48-годинний карантин. Таким чином рятувальники хочуть переконатись, що вцілілі залишки акумулятора більше не спалахнуть.

Читайте також: Запобіжний захід винуватиці ДТП у Харкові оберуть завтра, давати свідчення вона відмовилася, - поліція
Читайте також: З'явилось єдине відео вчорашньої смертельної ДТП у Харкові (відео)