Події
20 жовтня 2017
Смертельне ДТП у Харкові: водій Volkswagen на допиті стверджував, що їхав на зелений (відео)
Силовики встановили, що Volkswagen Touareg почав рух на жовтий сигнал світлофора.
news-image

Водій автомобіля Volkswagen Touareg, в який у Харкові врізався Lexus, на допиті заявив, що перетинав перехрестя на зелений сигнал світлофора. Про це повідомив нардеп, радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

"Водія Touareg не затримували. Він дав свідчення, заявив, що їхав на "зелений", був шокований, що в нього врізався Lexus. Слідчі встановлять точний момент, судячи з того, що ми бачимо, він міг поїхати на миготливий жовтий. У слідчих є достатня кількість відеоматеріалів, свідчень очевидців. Пізніше будуть замовлені технічні експертизи, які дадуть оцінку діям учасників ДТП і в тому числі й водія Touareg. Після чого буде висунуто звинувачення і справу передадано до суду. Думаю, це справа трьох місяців", – зазначив Геращенко.

Як повідомив начальник слідчого управління "главку" Сергій Чиж, силовики встановили, що Volkswagen Touareg почав рух на жовтий сигнал світлофора, передає місцеве видання NewsRoom. 

А водій автомобіля Lexus порушила ПДР, додав Чиж. Такі висновки правоохоронці зробили після того, як опитали свідків й вивчили відео з камер спостереження. 

Що стосується швидкості, з якою рухалися іномарки, їх повинні визначити експерти. Правоохоронець також повідомив, що водій Lexus шість разів притягувалась до адміністративної відповідальності за порушення ПДР. 

Читайте також: Скалічене життя ще однієї родини: в ДТП у Харкові загинули мати з донькою (фото)