Події
20 жовтня 2017
20-річній дівчині-водію Лексуса оголосили про підозру
Харків'янці Олени Зайцевої прокуратура закидає порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб.
news-image

Харківська прокуратура оголосила підозра 20-річної Олени Зайцевої, яка перебувала за кермом Lexus, збив людей на тротуарі. Про це 19 жовтня повідомили в прес-службі відомства, пише «Є!» з посиланням на 112.

Харків'янці закидають порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України).

Максимальна санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі, зазначили в прокуратурі.

Раніше повідомлялося про те, що в Харкові автомобіль "Лексус" під керуванням жінки-водія 1997 року народження, проїжджаючи на заборонний сигнал світлофора, на великій швидкості врізався в автомобіль "Фольксваген-Туарег". Від отриманого удару автомобіль "Лексус" викинуло на тротуар вулиці Сумській, де у цей момент знаходилися десятки пішоходів. Водії обох автомобілів залишилися живі, їх повезли на огляд на предмет наявності алкогольного або наркотичного сп'яніння. У результаті ДТП загинули 5 осіб, ще 6 госпіталізовані.

20 жовтня Київський районний суд Харкова має дівчині обрати запобіжний захід, а також вирішити питання про арешт її майна, як того вимагає обвинувачення, повідомило місцеве видання NewsRoom.

За словами начальника Харківської обласної поліції Олега Беха, дівчина, яка була за кермом "Лексуса", чотири рази притягувалася до адмінвідповідальності за порушення правил дорожнього руху за ч. ч. 1, 3 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення в 2016 році і двічі – з початку цього року. Запобіжний захід передбачуваної винуватиці ДТП оберуть завтра, 20 жовтня.