Авторизація

Війна
20 жовтня 2017
Для ЗСУ розробили новітні відеосистеми для евакуації поранених і спостереження за дронами (фото)
У Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації презентували нову систему екстреної евакуації поранених «Каспер» та експериментальну відео-систему виявлення та спостереження за безпілотними літальними апаратами «Саурон».
news-image
Українські розробники назвали свої роботи "Саурон" та "Каспер", повідомляє «Є!» з посиланням на Тиждень.

У Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації презентували нову систему екстреної евакуації поранених «Каспер» та експериментальну відео-систему виявлення та спостереження за безпілотними літальними апаратами «Саурон». Про це повідомили в прес-службі Міноборони.

Згідно з повідомленням, систему «Каспер» розробили фахівці Наукового центру зв’язку інституту. Вона суто українська та має спеціальне програмне забезпечення. Складається зі спеціальних маячків, які сигналами через супутник вказують координати пораненого.

Як наголосили у відомстві, новітня експериментальна відео-система виявлення та спостереження за безпілотними літальними апаратами «Саурон» також унікальна. Її розробили офіцери кафедри спеціальних засобів зв’язку та радіотехнічних засобів навчального закладу. Вона забезпечує отримання, обробку та передачу відеоінформації про безпілотник в режимі реального часу та може дистанційно керувати відеосенсорами по радіоканалу.

Нагадаємо, раніше держконцерн «Укроборонпром» уперше продемонстрував техніку на найбільшій виставці озброєння у США.