Суспільство
21 жовтня 2017
Зґвалтував вагітну та застрелив пострілом в потилицю: за що лідера бойовиків «Мачете» оголосили у розшук
Загибла терористка Анастасія Ткачова.
news-image

На початку жовтня одного з лідерів бойовиків – так званого комбата "3 батальйону 7 мотострілкової бригади" Юрія Свиридова під кличкою "Мачете" російські окупанти оголосили в розшук. Згодом стало відомо, що він вбив свою підлеглу, яка була на останніх місяцях вагітності. Перед тим він її зґвалтував.

За даними журналіста Юрія Бутусова, терорист "Мачете" був наближений до іншого підполковника ГРУ Росії Ігоря Гіркіна, відомого також як "Стрелков", передає «Є!». Він починав з ним ще зі Слов’янська, і в подальшому Гіркін підтримував бойовика.

Саме через підтримку "Стрелкова" Юрія Свиридова свого часу відсторонювали від керівництва батальйоном російські куратори. Нібито через контрабанду. Однак "Мачете" відзначився в багатьох знакових боях, в тому числі на Світлодарській дузі у 2016 році, на висоті 223 та на позиції "Чарівний ліс". Тож згодом його повернули до командування.

Однак бойові "заслуги" не допомогли уникнути внутрішнього конфлікту, який закінчився смертю. В його батальйоні служила Анастасія Ткачова. Вона числилась на посаді замісника командира медичного взводу на передовій. Зважаючи на те, що вона була вагітна, то на посаді вона була тільки формально.

Деталі інциденту бойовики не розголошують. Відомо тільки те, що її застрелити пострілом в потилицю. Перед тим вона була зґвалтована.

Сталося це 30 вересня. Після того "Мачете" оголосили в розшук. Згодом з’явилась інформація, що Свиридова "звільнили" ще 20 вересня.

 

Підлеглі не затримали Свиридова – мабуть, у них не раз уже бували подібні випадки. Але російські куратори в цей раз Свиридову його злочин не пробачили – оскільки Свиридов вважається "опозицією", "другом Гіркіна", тобто неблагонадійним, так як Гіркін зараз люто критикує Путіна і "ДНР". Тепер Свиридов оголошений в розшук, він ховається. 3 механізований батальйон 7-ї бригади тимчасово позбавлений командування – тепер в цю банду буде непросто знайти заміну. Тому що весь батальйон був підібраний Свиридовим, і там більшість складають особисто віддані "Мачете" найманці. Ось така ось кар'єра типового "новороса", який прийшов до успіху, – підсумував Юрій Бутусов.