Американці робитимуть пиво зі стічних вод
Законодавство штату Орегон дозволяє використовувати очищену стічну воду
news-image

Американська компанія Clean Water Services, яка спеціалізується на очищенні стічних вод, пообіцяла налагодити виробництво особливого пива. Для виробництва нового продукту використовують перероблені каналізаційні води, які пройшли триступеневу систему очистки. Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на видання “Стіна”.

Сировину, тобто отриману чисту воду, Clean Water Services передасть пивоварній компанії Oregon Brew Crew, яка займеться створенням алкогольного напою.

Наразі законодавство штату Орегон дозволяє використовувати очищену стічну воду тільки для іригації і в промислових цілях. Представник компанії Марк Джокерс розповів, що компанія намагається змінити ставлення людей до очищеної каналізаційної води, а також сприяти вирішенню екологічних проблем.

“Ми намагаємося розпочати дискусію про суть води, і немає кращого способу це зробити, ніж за кухлем пива”, — пояснив Джокерс.

Готові напої надійдуть у продаж лише після того, як будуть схвалені місцевим департаментом охорони здоров’я (очікується, що це відбудеться в квітні 2015 року).