Війна
29 січня 2015
Мер Маріуполя: Росія – агресор, але ми не можемо сказати, що Росія нанесла удар по місту
Мер Маріуполя Юрій Хотлубей заявляє, що не фальсифікував рішення міськради, а депутати вважають Росію агресором.
news-image

Про це він сказав, коментуючи ситуацію з голосуванням міськради, повідомляє Є! Єдність.інфо

За його словами, під час засідання з голосування було внесено пропозицію депутатів.

"Згідно з аудіозаписом я зачитав те, що виносилось на голосування депутатам: про засудження агресії, яка прийшла зі Сходу і про принципову підтримку пропозицій, прийнятих Верховною Радою України. І про взяття до відома інформації депутатів міськради про засудження збройної агресії зі Сходу і обстрілу мирних мешканців Маріуполя", - сказав він і додав, що депутатів проінформували про прийняття проекту в першому читанні про визнання так званих "ЛНР" і "ДНР" терористичними організаціями.
"Було протокольне рішення згідно зі стенограмою. У нас не було жодних письмових матеріалів. Розмова була за пропозицією депутатів, а у підсумку поставлено на голосування в такій редакції", - сказав він.

На питання, як він розуміє агресію зі Сходу, чи це Росія, чи це з боку Новоазовська, Хотлубей відповів:

"Зі Сходу. в цій ситуації ми виходили з того, що "Гради" і "Урагани" були виставлені в районі Заїченка і Саханки – територій, підконтрольних бойовикам так званої "ДНР". Така інформація була і з боку полковника, заступника командира сектору "М", - зазначив він.

На уточнююче питання, чи випливає таким чином, що міськрада не вважає, що це була агресія з боку Росії, Хотлубей відповів:

"У даній ситуації ми не можемо говорити, що Росія нанесла удар по Восточному (район у Маріуполі, який постраждав від атаки), бо ця ж розмова стосувалася саме Восточного. Але у коментарях, які були. йшлося, що ми підтримали рішення ВР про визнання Росії агресором".
"Нам можна закинути лише те, що ми формулювання не розширили по всіх пунктах, не розшифрували рішення ВР. Але я ще раз кажу, ми повністю і принципово підтримали пропозиції, які були прийняті ВР. І про жодну підробку мова не йде", - зазначив він.
"Але я ще раз кажу, на сесії просто прийняти, що Росія нанесла удар по Восточному неможливо – для цього необхідно мати конкретні офіційні матеріали наших військових, щоб можна було так сформулювати. Але те, що ми визнали Росію агресором і це сформулювали, прийнявши рішення ВР – це факт", - наголосив він.
"На думку міськради, Росія – агресор, це я вам підтверджую. Єдине що, ми не розшифрували це. Можливо, треба було розширити, але у нас такий порядок", - сказав Хотлубей у підсумку.