Події
24 жовтня 2017
У Тернополі двоє податківців «погоріли» на хабарі у 400 тисяч гривень
Встановлюються особи, які можуть буди причетними до даної корупційної схеми.
news-image

 Правоохоронці у Тернополі викрили та задокументували злочинну схему по мінімізації штрафів, організовану податківцями, які за свої послуги одержували неправомірну вигоду. Про це повідомили у Департаменті захисту економіки Нацполіції України, інформує «Є!», з посиланням на УНН.

Поліція встановила, що під час планової виїзної документальної перевірки працівниками фіскальної служби були виявленні численні порушення, через що до бюджету не надійшов понад 1 млн грн.

"Так, правоохоронці задокументували, що керівник одного з відділень Кременецької ОДПІ ГУ ДФС у Тернопільській області за 400 тис. грн неправомірної вигоди погодився вирішити дане питання. Зокрема, "мінімізація" штрафних санкції до 400 тис. грн", - йдеться у повідомленні.

Сьогодні в одному з тернопільських ресторанів правоохоронці затримали податківця-хабарника. З сумки керівника відділення об’єднаної податкової інспекції правоохоронці вилучили одержані ним гроші у якості хабара. Крім того, був затриманий і державний ревізор-інспектор Головного управління Державної фіскальної служби у Тернопільській області, який "забув" внести до акту перевірки деякі порушення.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, в рамках якого проводяться санкціоновані обшуки за місцем мешкання фігурантів справи та у приміщеннях податкової інспекції та фіскальної служби.

Також встановлюються особи, які можуть буди причетними до даної корупційної схеми.

Читайте також: Поліція у лікарні взяла під охорону другого водія-учасника ДТП у Харкові