Суспільство
24 жовтня 2017
Напад з сокирою у Швейцарії: підліток з Латвії цікавився геноцидом та «Аль-Каїдою»
Олександр близько 4 років тому переїхав з матір'ю до Швейцарії, де вона вийшла заміж
news-image

17-річний підліток з Латвії, який напав з сокирою на жителів містечка в Швейцарії, цікавився радикальними ідеями. Про це повідомляє швейцарське видання Blick, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

Відомо, що Олександр І. близько 4 років тому переїхав з матір'ю до Швейцарії, де жінка вийшла заміж за громадянина Швейцарії. У підлітка була посвідка на проживання в цій країні.

У підлітка був профіль у соціальній мережі "ВКонтакте". Датою народження там вказано 1 вересня 1939 року - початок Другої Світової війни.

сторінка підозрюваного ВКонтакті 

У розділі "Про мене" Олександр написав: "Я вмираю від раку. Багато хто незадоволений моїми жартами про хвороби і насильство ".

У публічному профілі немає його особистих фотографій, а лише зображення зброї, кулеметів, гармат.

 

У числі своїх інтересів латвієць вказав геноцид і терористичну групу "Аль-Каїда". Також йому, судячи з даних в профілі, подобалося вбивство маленьких дітей. Він також вказав, що його улюблена книга - "Mein Kampf", а його дід - Адольф Гітлер.

Нагадаємо, 22 жовтня підліток напав з сокирою на людей в швейцарській комуні Флумс. Його намагалися затримати перехожі, але він зник на вкраденій машині, потрапивши при цьому в аварію.

Через деякий час зловмисник з'явився в магазині на заправці неподалік і продовжив напади. На АЗС прибули поліцейські, які поранили підозрюваного, після чого той був затриманий і доставлений в лікарню.

За останніми даними, нападний поранив вісім осіб, проте ніхто з них, на щастя, не зазнав важких травм.

Читайте також: У Швейцарії підліток напав на людей із сокирою, є поранені (відео)