Події
24 жовтня 2017
Червоний Хрест вирішив призупинити поставку гумдопомоги на Донбас
Видача гуманітарної допомоги на території так званої ЛНР припинена у зв'язку з тим, що у діяльність Міжнародного Комітету Червоного Хреста втручаються незаконні збройні формування.
news-image

Представництво МКЧХ в Україні вирішило тимчасово призупинити постачання гуманітарної допомоги мирним жителям окупованої території Луганської області. Про це повідомляє «Є!» з посиланням на 112.

За даними видання, видача гуманітарної допомоги на території так званої "ЛНР припинена у зв'язку з тим, що у діяльність Міжнародного Комітету Червоного Хреста втручаються незаконні збройні формування.

Бойовики зупиняють вантажні авто з гумдопомогою, погрожуючи зброєю, вимагають від співробітників МКЧХ передати вантаж їм нібито "для розвезення по будинках мирних жителів".

Також повідомляється, що найближчим часом видачу гумпомощи призупинять і в Донецькій області.

Зазначимо, що в серпні 2017 року Червоний хрест передав на Донбас 15 тис. продуктових наборів і стільки ж наборів основних засобів гігієни. Також в Луганськ було передано 14 300 ампул інсуліну. На КПП у Станиці Луганській при фінансовій підтримці МКЧХ отримали допомогу волонтерів і фельдшерів ТЧХУ 90 тисяч осіб.

Читайте також:На Донбасі за вихідні зафіксовано понад 200 вибухів, - ОБСЄ