Події
29 січня 2015
Російська пенсіонерка зопалу накупила 320 кг гречки, і вимагає від влади її викупити
Літня жінка витратила на крупу чотири пенсії
news-image

Мешканка Нижегородської області Росії попросила регіональну владу або викупити у неї 320 кг гречки, куплену нею в ажіотажі, або надати приміщення для її зберігання.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "Интерфакс".

"Громадянка з Балахнинського району звернулася в обласний уряд з проханням допомогти їй розібратися з її гречкою, їй потрібно було одне з двох - або викупити цю гречку, або надати приміщення для зберігання. Вона примудрилася за період з листопада, по-моєму, скільки ви думаєте купити? 320 кг. З'їсти це неможливо, навіть миші поки не справляються. Вона загнала туди чотири пенсії. І, звичайно, вона тепер страждає - це багато грошей", - сказав керівник управління Федеральної антимонопольної служби по Нижегородській області Михайло Теодорович.

Відзначимо, що восени 2014 року в Росії були зафіксовані рекордні темпи зростання цін на гречку - в листопаді ця крупа подорожчала за місяць більше, ніж на 54%.

Зростання цін гречку пояснювався як неврожаєм гречки в Алтайському краї, так і чутками про дефіцит та ажіотажним попитом на крупу в роздрібній торгівлі.

Читайте також: У Литві російські товари мітять колорадськими жуками. ФОТО