Події
24 жовтня 2017
У російському СІЗО українця Гриба змушують приймати протипоказані ліки, - батько в'язня
Про це написав батько Павла Гриба Ігор Гриб на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.
news-image

У РФ чиниться тиск на Павла щодо примусового прийому ліків, пише «Є!» з посиланням на Главком.

Працівники слідчого ізолятора в Краснодарі (Росія) змушують затриманого російськими силовиками на території Білорусі та арештованого російським судом 19-річного українця Павла Гриба приймати протипоказані йому ліки. Про це написав батько Павла Гриба Ігор Гриб на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

«З'ясовується, що чиниться тиск на Павла щодо примусового прийому ліків, які прописав лікар СІЗО без розуміння хвороби (ці ліки протипоказані, стає погано). І відмова від прийому ліків, запропонованих лікарем СІЗО, може розцінюватися адміністрацією СІЗО як «порушення режиму» і тягти за собою дисциплінарну відповідальність», - написав він за результатами відвідування генеральним консулом України в Ростові-на-Дону Павла Гриба.

Батько заарештованого українця додав, що за відмову від прийому ліків адміністрація СІЗО може ввести обмеження на передачу продуктів, посадити в карцер і застосувати інші покарання. При цьому рекомендації українських фахівців ігноруються, а зовнішній вигляд Гриба погіршується.

«Зовнішній вигляд поганий, кількість виразок на обличчі, шиї і тулубі не зменшується, частина кровоточить», - повідомив Ігор Гриб і додав, що зустріч генконсула та арештованого пройшла під наглядом заступника начальника СІЗО і відеооператора, а спілкуватися українською мовою було заборонено.

Крім того, Павло Гриб повідомив, що раніше було надано дозвіл на проведення двох зустрічей у вересні і жовтні, проте консулам про це не повідомили. Заарештованому були передані теплі речі та продукти харчування.

Читайте також:Стан Павла Гриба погіршився після вживання медичних препаратів, призначених російською стороною