Резонанс
29 січня 2015
Слідчі отримали доступ до телефонних переговорів Януковича з Росією перед його втечею
Раніше суддя відмовляв слідчим у клопотанні
news-image

Розслідування про вбивства на Майдані повільно, але просувається.

Про це в заявив член слідчої групи Генпрокуратури, прокурор-криміналіст Олексій Донський, пише Є! Єдність.інфо. 

За його словами, буквально вчора слідчим вдалося з боєм отримати доступ до телефонних переговорів деяких осіб з Януковичем перед його втечею.

"Про просування рано говорити, але вони є. Мова йде про прояснення обставин, вчинених так званої "третьою силою", але це не третя сила. Я б це назвав російським слідом, - каже Донський. - Ми суттєво просунулися в цьому напрямку, але говорити що не можна, щоб не нашкодити слідству".

Також Донський заявив, що суддя печерського суду Тарасюк перешкоджав у встановленні обставин справи:

"Ми подавали клопотання, воно не було прийнято в порушення процесуальних норм. Мова йде про доступ до телефонні траффики при перевірці інформації про російський слід, пов'язаному з вбивствами на Майдані. Саме при перевірці абонентів з'ясувалися російські мобільні телефони (номери - прим. Авт.), які контактували з Януковичем в момент розстрілу 20 лютого, а також в процесі втечі Януковича 22 і 23 лютого на територію РФ. Все це було в клопотанні, відмовили нам безпідставно. Минулої п'ятниці ми звернулися до іншого судді, і вже в понеділок нам без проблем дали доступ, отримали його протягом 2-х днів, тобто у середу. Втратили 2 тижні".
Читайте також: Азарова побачили у приватній клініці в Москві (відео)
Читайте також: Добкін і Богословська розповіли New York Times про втечу Януковича