Політика
24 жовтня 2017
Гройсман відсторонив голову Держгеокадастру
При цьому Гройсман пообіцяв уже 25 жовтня звернутися до Генеральної прокуратури та Національного антикорупційного бюро.
news-image

У вівторок, 25 жовтня, прем'єр-міністр Володимир Гройсман відсторонив від виконання обов'язків голови Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру Олега Цвяха. Про це він заявив після звіту Цвяха на засіданні Ради регіонального розвитку у Києві.

Інформує «Є!», з посиланням на tyzhden.ua.

"Пане Цвях, з цієї хвилини ви відсторонені від виконання своїх обов'язків", - сказав він.

При цьому Гройсман пообіцяв уже 25 жовтня звернутися до Генеральної прокуратури та Національного антикорупційного бюро із закликом порушити справи проти Цвяха та керівників районних управлінь його відомства.

Зазначається, що на Держгеокадастр також поскаржився голова Васильківської райдержадміністрації Дніпропетровської області Сергій Літвінов, який повідомив, що від служби в усіх регіонах присутні так звані "смотрящі".

"Хай київський Держгеокадастр забере своїх "смотрящих" у нас по областях і по району", - закликав він.

Літвінова також під час засідання, яке очолював президент Петро Порошенко, заявив, що в його районі зупинилася видача земельних ділянок учасникам антитерористичної операції.

У свою чергу Порошенко зазначив, що ані він, ані уряд, ані політична коаліція ніяких "смотрящих" не призначає і жодного відношення до них не має. Він додав також, що йому відомо про скарги аграріїв на істотні труднощі при перереєстрації договорів оренди землі.

Гройсман також наголосив, що чекає до кінця дня прізвища "смотрящих".

"Вважаю, що все почуте нами тут має стати предметом розслідування, і не просто когось кудись прибрати, а треба ще когось кудись посадити, і посадити треба до в'язниці. Я чекаю до кінця дня конкретних фактів, конкретні прізвища "смотрящих" в ваших районах та областях. І я просив би це надати", - заявив він.

Додамо, що Олег Цвях є виконуючим обов'язки голови Держгеокадастру з липня 2016 року. Він керує земельним кадастром та державними землями.

Читайте також: Сім партій здатні подолати прохідний бар'єр в Раду
Читайте також: Третій за останній місяць ув'язнений помер в Одеському СІЗО