Україна
24 жовтня 2017
ДМСУ відмовила Саакашвілі у статусі біженця
Відповідну заяву оприлюднило відомство на своєму сайті.
news-image

Відомство оприлюднило офіційну заяву.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Державна міграційна служба відмовила політику Міхеілу Саакашвілі у визнанні біженцем або особою, яка потребує додаткового або тимчасового захисту.

Відповідну заяву оприлюднило відомство на своєму сайті.

Згідно із повідомленням, 11 вересня о 9:00 у канцелярії Головного управління ДМС у Львівській області невстановлена група з чотирьох осіб залишила заяву про надання додаткового захисту від імені Саакашвілі. До заяви були долучені копія паспорту громадянина України.

Відомство у межах 30 денного терміну відмовило в розгляді цієї заяви у зв’язку з тим, що вона була подана з порушеннями. Зокрема, пункту 8 частини першої статті 1 (заява не встановленого зразка) та частини першої статті 7 (заява подається особисто або через законного представника) Закону “Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту”.

"Наразі Саакашвілі ігнорує питання врегулювання свого правового статусу в Україні, що дає обґрунтовані підстави компетентним органам здійснювати процедурні заходи щодо його залишення території України виключно у межах чинного законодавства", - кажуть у міграційній службі.
Читайте також: На Вінничині пенсіонер 15 років отримував пенсію за радянським паспортом
Читайте також: Саакашвілі звернувся по допомогу до українців