Події
25 жовтня 2017
Смоленська катастрофа: Росія вирізала зі звіту запис вибуху
Цей запис може свідчити про вибух на борту урядового ТУ-154 ще до удару літака об землю.
news-image

Запис надзвичайно різкого зростання тепла на борту літака Леха Качинського вилучили зі звіту польської комісії на прохання РФ.

Про це повідомляє видання Gazeta Polska, пише «Є!» з посиланням на УП.

За інформацією Gazeta Polska, цей запис може свідчити про вибух на борту урядового ТУ-154 ще до удару літака об землю.
"Різкий стрибок температури складно раціонально пояснити будь-якими іншими причинами, ніж вибух, особливо коли він розпочав серію аварій, зареєстрованих на бортових приладах. Ці аварії сталися тоді, коли зафіксовано останній сигнал системи TAWS (система попередження про наближення землі). А тому, різке, незрозуміле зростання температури було не наслідком, а причиною зупинки праці усіх найважливіших бортових систем ТУ-154", – підкреслює газета.

У статті також повідомляють, що параметрами польської "чорної скриньки" від самого початку зацікавилися росіяни та порадили попередній польській комісії вирізати частину запису.

"Цей 4,5-секундний фрагмент з різким зростанням температури, який був усунутий за ініціативою Росії, знайдено в матеріалах польської комісії з розслідування авіакатастрофи", – наголошує Gazeta Polska.

В авіакатастрофі 10 квітня 2010 року на території Росії загинули усі 96 осіб, які перебували на борту польського урядвого літака, зокрема тодішній президент Польщі Лех Качинський. 

Читайте також:МЗС України почало пошуки двох українських туристів, які зникли у РФ