Авторизація

Світ
25 жовтня 2017
У США вирішили посилити правила прийому мігрантів з 11 країн
Відповідний указ президента Дональда Трампа опублікований увечері у вівторок, 24 жовтня, на офіційному сайті Білого дому.
news-image
Більш ретельній перевірці піддаватимуться потенційні біженці з країн, що представляють загрозу для безпеки США, пише «Є!» з посиланням на Тиждень.

Сполучені Штати Америки (США) відновлюють програму прийому біженців, проте посилюють критерії перевірки мігрантів з 11 країн. Відповідний указ президента Дональда Трампа опублікований увечері у вівторок, 24 жовтня, на офіційному сайті Білого дому.

Дія цієї програми була призупинена на 120 днів у зв'язку із загальним посиленням правил в'їзду в США.

В указі не зазначається, про які саме 11 країн йдеться. Нові правила будуть діяти 90 днів

У заяві Міністерства внутрішньої безпеки зазначається, що більш ретельній перевірці піддаватимуться потенційні біженці з країн, що представляють загрозу для безпеки США.

Призупинення програми прийому біженців була частиною заходів щодо обмеження припливу мігрантів в США, які Трамп обіцяв під час президентської кампанії і намагається реалізувати після вступу на посаду.

За даними американського дослідницького центру Pew Research, за 9 місяців поточного року США прийняли 28 тисяч біженців. Управління Верховного комісара ООН у справах біженців вказує, що в 2016 році притулок в США отримали 97 тисяч осіб.

Нагадаємо, 25 вересня президент США Дональд Трамп підписав новий антиміграційний указ, що обмежує в'їзд до Сполучених Штатів громадянам восьми країн

Додамо, що боротьба з нелегальною міграцією є одним із ключових пунктів програми Трампа. Після своєї перемоги на президентських виборах у листопаді 2016 року він заявляв, що до трьох мільйонів нелегальних мігрантів можуть бути депортовані з США або потрапити до в'язниці.