Політика
25 жовтня 2017
Саакашвілі отримав із АП документи про позбавлення громадянства
Міхеїл Саакашвілі планує оскаржити рішення президента України в суді.
news-image

Лідер партії "Рух нових сил" Міхеїл Саакашвілі отримав документи від Адміністрації президента про позбавлення його громадянства України. Про це екс-голова Одеської облдержадміністрації та екс-президент Грузії заявив біля будівлі Державної міграційної служби у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна", передає «Є!» 

Тепер Саакашвілі планує оскаржити рішення Петра Порошенка в суді.

"Я йду в суд сьогодні чи завтра. Нарешті ми отримали документи від Адміністрації президента з питань громадянства. І ми будемо оскаржувати позбавлення мене громадянства", – заявив політик.

Саакашвілі прибув до Міграційної служби, щоб подати скаргу на відмову надати йому статус особи, яка потребує додаткового захисту. Львівське управління Міграційної служби пропонувало Саакашвілі звернутися з цим проханням особисто до територіального органу ДМС за місцем перебування.

У команді Саакашвілі зазначили, що отриману відповідь політик планує оскаржити в суді.

Крім того, 26 жовтня лідер партії "Рух нових сил" особисто звернеться до Міграційної служби для отримання статусу особи, яка потребує додаткового захисту.

Як відомо, у липні президент Петро Порошенко позбавив українського громадянства екс-президента Грузії та екс-керівника Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі.

Підставою назвали те, що в 2015 році Саакашвілі нібито вказав недостовірну інформацію в заяві на отримання громадянства й не вказав інформацію про судимість. Сам політик заперечував, що підписувався під такою анкетою.  

24 жовтня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Саакашвілі можна депортувати з України, оскільки Державна міграційна служба відмовила йому у статусі біженця.

У Міграційній службі підтвердили це, пояснивши відмову у розгляді заяви про надання додаткового захисту Саакашвілі тим, що заяву він передав адвокатами, а не особисто.

Читайте також: Саакашвілі провів ніч у наметі й готує лекцію