Політика
25 жовтня 2017
В ФСБ висували вимогу звільнення Чийгоза та Умерова
Два російських генерала приходили в камеру до Чийгоза і сказали, що згідно з рішенням за результатами переговорів Ердогана і Путіна він буде звільнений.
news-image

Інформує «Є!», з посиланням на Українську правду.

"Два російських генерала приходили в камеру до Чийгоза і сказали, що згідно з рішенням за результатами переговорів Ердогана і Путіна він буде звільнений. Але є формальність: треба написати заяву про помилування і відкликати апеляційну скаргу. Ахтем Чийгоз сказав, що ніяких заяв про помилування він писати не буде, але відкликати апеляційну скаргу з трактуванням, що в Росії взагалі немає ніякого правосуддя, може", – каже Джемілєв.
"Також вони звернулися до Ільмі Умерова. Він теж сказав, що не писатиме ніяких заяв, але він свою апеляційну скаргу теж відкликав з таким же трактуванням. Їх у результаті звільнили. Там було якесь рішення про звільнення наших хлопців з якимось гуманітарних мотивом з підписом Путіна", – розповів він про процедуру звільнення.

Перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко також підтверджує, що вимогу написати заяву про помилування Умерову і Чийгозу висували співробітники Федеральної служби безпеки РФ.

"Ще одна деталь: однією з передумов звільнення ФСБ виставляло, щоб Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз написали прохання про помилування Путіну. Мустафа Джемілєв у розпачі в Страсбурзі, під час візиту президента Порошенко і розмови з ним сказав, що цього ніколи не буде", – пише вона в Facebook.
"Ми пишаємося Чийгозом і Умеровим, вони дійсно незламні. І всі ці довгі дні українська та турецька дипломатії робили все, щоб не було ніяких передумов для чолобитної, тому що ці герої б ніколи нічого подібного Путіну не писали б", – зазначила вона.
Читайте також: Глава СБУ закликав українців не їздити на заробітки в Росію
Читайте також: Порошенко розкрив деякі деталі домовленостей щодо Умерова та Чийгоза