Події
25 жовтня 2017
Суд обрав Коханівському запобіжний захід (відео)
Захист подасть апеляцію на це рішення суду.
news-image

Святошинський районний суд Києва відхилив клопотання прокуратури щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному в хуліганстві лідеру добровольчого руху ОУН Миколі Коханівському та встановив запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із зобов'язанням носити електронний браслет. 
Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

«Слідчий суддя ухвалив - клопотання залишити без задоволення, застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із застосуванням електронного засобу контролю за місцем проживання», - заявила вона.

За рішенням суду, Коханівський повинен здати паспорти та з'являтися до слідчого за першим же викликом. 

«Прибувати за першим викликом до слідчого, прокурора, слідчого судді чи суду. Не відлучатися від місця проживання без дозволу слідчого, прокурора, слідчого судді чи суду. Здати на зберігання слідчому, який здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні, свій паспорт, паспорти для виїзду за кордон чи документи, які дають право на виїзд/в'їзд в Україну», - зазначила Миколаєць.

За її словами, прокурор вбачав у застосуванні значно м'якшого запобіжного заходу, ніж тримання під вартою, наявність ризиків. 

«Прокурором доведено наявність ризиків, передбачених статтею 177 КПК України, викладених слідчим у клопотанні, а саме переховування у подальшому від органів досудового розслідування і суду, незаконного впливу на потерпілого чи свідків, чи вчинення інших кримінальних правопорушень. Але прокурором не доведено недостатність застосування більш м'яких запобіжних заходів», - заявила суддя.

Один із адвокатів підозрюваного Андрій Доманський повідомив, що захист подасть апеляцію на це рішення суду. 

Читайте також: Порошенко розкрив деякі деталі домовленостей щодо Умерова та Чийгоза
Читайте також: Коханівського звільнили з-під варти. Суд триває