Події
26 жовтня 2017
Чийгоз та Умеров вперше прокоментували своє звільнення
Чийгоз та Умеров наголосили, що не просили російську владу про помилування.
news-image

Заступники голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз заявили, що не знали про своє звільнення, та подякували всім причетним до сьогоднішньої перемоги.

Інформує «Є!», з посиланням на nv.ua.

"Я вдячний, всім, хто сприяв. Ніякої надії на звільнення не було. Думав, що буду сидіти повний термін. З моменту мого арешту було багато пропозицій. Якщо би я, як Чийгоз Ахтем, скористався таким шляхом вийти на волю, то я б не сидів у в’язниці практично три роки", - сказав Чийгоз у прямому ефірі кримськотатарського каналу ATR, передає Громадське Радіо.

Чийгоз та Умеров наголосили, що не просили російську владу про помилування, хоча ФСБ і Слідчий комітет РФ пропонували написати листа президенту РФ Володимиру Путіну. І це була їх принципова позиція.

"Сьогодні зранку мене просто забрали із палати. Доставили на борт, де був Ахтем. Нам не дозволили говорити. Ми вже в Анкарі розмовляли. Ми хочемо завтра повернутись в Україну. Ми обов’язково повідомимо конкретніше, бо поки що не зрозуміло, коли саме", - додав Ільмі Умеров.
Читайте також: Донька Умерова сказала коли її батько і Чийгоз повернуться в Україну (відео)