Резонанс
26 жовтня 2017
Поранений Мосійчук прийшов до тями після операції
Охоронець нардепа загинув.
news-image

Депутат парламенту від "Радикальної партії" Ігор Мосійчук прийшов до тями після операції, яку провели через поранення, яких він зазнав в результаті вибуху напередодні, передає «Є!» із посиланням на ВВС Україна.

Вибуху у Києві пролунав пізно ввечері у середу біля телеканалу "Еспресо".

Крім пана Мосійчука, від вибуху постраждали ще четверо людей, в тому числі політолог Віталій Бала. Одна людина - охоронець пана Мосійчука - загинула.

У своїй заяві, яку пан Мосійчук зробив після операції, він висловив переконання, що замовники нападу "сидять у Москві", а "виконавці - київські".

"Не виключено, що агентура серед патріотичного середовища. Це перший замах на державного діяча такого рівня в Україні", - йдеться у заяві, поширеній прес-службою депутата.

Він також повідомив, що у нього поранена права сторона тіла - з того боку, де був вибух, і додав, що операція пройшла успішно.

Пан Мосійчук також наголосив, що залишився живим тільки завдяки моєму загиблому охоронцю Руслану.

"Він - колишній беркутівець, що в 2013 стояв по іншу сторону барикад. А вчора він загинув рятуючи мене - націоналіста", - йдеться в його заяві.

У МВС повідомили, що загиблим охоронцем депутата був 30-річний працівник поліції полку особливого призначення.

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк повідомив, що вибух біля телеканалу "Еспресо" у Солом'янському районі Києва кваліфікували як "терористичний акт".

"Слідство щодо вибуху на Міцкевича передано СБУ. Процесуальне керівництво здійснює ГПУ, а саме прокуратура м. Києва. Стаття 258 ККУ - "терористичний акт", - написав він у Facebook.

За даними поліції, близько 22:00 вона отримала повідомлення про вибух авто по вулиці Адама Міцкевича.

Водночас, як повідомив депутат Антон Геращенко, за його інформацією, підірвався припаркований мотоцикл "з встановленим за ним вибуховим пристроєм".

Редакція "Еспресо" підтвердила, що вибух пролунав біля телеканалу.

"За попередніми даними, зі слів свідків вибухнув мопед/скутер або ж якийсь вибуховий пристрій поблизу нього", - повідомила редакція сайту.

Ігор Мосійчук є депутатом VIII скликання Верховної Ради України від фракції Радикальної партії Олега Ляшка.

Під час бойових дій на Донбасі він був заступником командира батальйону "Азов".

У 2015 році проти депутата Мосійчука відкрили кримінальну справу: ГПУ звинувачувала його в отриманні хабара.

Зокрема тодішній генпрокурор Віктор Шокін оприлюднив відео, під час якого депутат називав суми хабарів, які нібито слід заплатити за необхідні депутатські запити та звернення.

Тоді парламент проголосував за зняття з нього депутатської недоторканності, його затримання і арешт.

Вищий спеціалізований суд пізніше скасував це рішення, визнавши процедурні порушення під час розгляду подання ГПУ у сесійній залі.

Читайте також: У Києві стався замах на нардепа Мосійчука: одна людина загинула (фото)