Світ
26 жовтня 2017
НАТО звинуватить Росію у навмисному обмані щодо навчань Запад-2017, - ЗМІ
Альянс розлючений на Росію і звинуватить РФ у навмисному обмані стосовно кількості військових, які брали участь у військових навчаннях.
news-image

Північноатлантичний альянс розлючений на Росію і звинуватить РФ у навмисному обмані стосовно кількості військових, які брали участь у військових навчаннях "Запад-2017".

Про це стало відомо німецькому виданню Die Welt від джерел із дипломатичних кіл НАТО, пише «Є!» з посиланням на Європейську Правду.

НАТО має намір підняти це питання на засіданні ради Росія-НАТО у четвер, 26 жовтня.

"Ми дуже чітко заявимо, що ми думаємо про таку поведінку", - зазначило виданню дипломатичне джерело.

Москва офіційно заявляла, що до військових навчань "Запад – 2017" залучено 12 700 солдатів. Примітно, що до навчань, де кількість учасників перевищує 13 тисяч осіб, повинні бути допущені спостерігачі ОБСЄ.

Натомість, за внутрішніми оцінками НАТО, проведеним за допомогою супутникових знімків, у маневрах брали участь "десятки тисяч солдатів".

Російсько-білоруські навчання "Запад-2017" пройшли з 14 по 20 вересня. За легендою навчань, РФ та Білорусь воювали проти терористів фіктивної держави Вейшнорія - вигаданого сепаратистського регіону на північному сході Білорусі на кордоні з Литвою та Латвією.

Зокрема, існував сценарій, в якому "екстремістські групи проникають на територію Республіки Білорусь або Калінінградської області для здійснення нападів та дестабілізації російсько-білоруського союзу"