Політика
27 жовтня 2017
Держдума РФ привітала Україну з 73-ю річницею визволення від фашистів і засудила заборону георгіївської стрічки
Російські депутати висловили незадоволення подіямі у сучасній Україні.
news-image

Держдума Росії на засіданні в п'ятницю прийняла заяву "Про привітання народу України з 73-ю річницею визволення від німецько-фашистських загарбників" і одночасно засудила паради націоналістів і заборону георгіївської стрічки в сучасному Києві. Документ був внесений на розгляд палати депутатом від фракції "Єдина Росія" Дмитром Бєліком, передає «Є!» із посиланням на ТАРС.

У заяві нагадується, що в Україні за період окупації фашистами в роки Другої світової війни було знищено 3,9 млн мирних жителів, в тому числі в 180 концтаборах і понад 400 гетто.

"В ході боїв за визволення України героїчно загинули 824 тис. радянських солдатів і офіцерів, які представляли усі народи Радянського Союзу", - йдеться в заяві.

При цьому російські депутати засудили сучасні українські смолоскипні ходи, що на їх думку, "прославляють фашистів і їхніх пособників" , а також заборону на законодавчому рівні георгіївської стрічки. Російським законотворцям також не подобається "атака" на [акцію] "Безсмертний полк" та інші дії, що, за їх уявленням, "повністю спотворюють суть подій 1941-1945 років, що ображають пам'ять батьків і дідів, які віддали життя за мир в Україні ".

"Фальсифікація історії відбувається при свідомому потуранні й підтримці з боку офіційного Києва", - вказується в заяві.

 

"Депутати Державної думи, представники народів, які перемогли фашистську Німеччину, вітають громадян братської України з 73-ю річницею її визволення від німецько-фашистських загарбників і висловлюють надію, що вічна пам'ять про цей великий подвиг наших предків назавжди залишиться серцях народів Росії та України", - йдеться в документі.
Читайте також: Сьогодні у Києві пройде панахида за жертвами, розстріляними 80 років тому в урочищі Сандармох