Росія заявила про готовність розглянути питання про допомогу Греції
Росія розгляне питання про надання фінансової допомоги Греції. Таку заяву зробив російський міністр фінансів Антон Силуанов.
news-image

За словами голови Мінфіну, Греція ще не попросила Росію про допомогу, однак він не виключив, якщо Афіни з таким проханням звернуться, то угода між двома країнами з цього питання буде досягнуто. Про це повідомляє Є | Єдність.інфо із посиланням на Lenta.ru.

«Ми можемо уявити собі ситуацію, якщо таке клопотання надійде уряду РФ, ми обов'язково розглянемо його, але ми будемо брати до уваги всі фактори, що стосуються наших двосторонніх відносин між Росією і Грецією, - це все, що я можу сказати», - заявив Силуанов.

Новий грецький уряд, сформований перемігшої на виборах лівою партією «СІРІЗА», поставило під питання введення Європейським союзом нових санкцій проти Росії.

У четвер, 29 січня, на зустрічі глав дипломатичних відомств країн ЄС міністр закордонних справ Греції Нікос Котзіас наполіг на тому, щоб фраза про введення нових антиросійських санкцій була прибрана з тексту комюніке.

Ще до виборів лідер «СІРІЗА» Алексіс Ципрас, який нині став прем'єром країни, заявляв, що в разі перемоги партія буде домагатися списання більшої частини боргу в 318 мільярдів євро. Ципрас пообіцяв почати переговори з ЄС щодо нової угоди про обслуговування держборгу.