Світ
28 жовтня 2017
В Мадриді тисячі людей вийшли на вулиці на підтримку єдності Іспанії (фото)
Вони зібралися висловити підтримку діям уряду у протистоянні з владою Каталонії.
news-image

Тисячі людей вранці у суботу, 28 жовтня, зібралися на одній з площ Мадрида, щоб висловити свою підтримку єдності Іспанії. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на El Mundo, інформує «Є!», з посиланянм на УНІАН.

Зазначається, що людей було менше, ніж на аналогічній акції 7 жовтня, однак учасники акції були налаштовані так само рішуче. Зокрема, учасники демонстрації вигукували гасла "Іспанія єдина", "За переворот – до в’язниці". Крім того, вони зібралися висловити підтримку діям уряду у протистоянні з владою Каталонії, закликавши його "не бути слабким". 

"Статті 155, схваленої вчора сенатом недостатньо. Потрібно, щоб зрадники відповідали за свої вчинки, ми вимагаємо в’язниці для організаторів перевороту" - заявив один з організаторів акції.

Як повідомлялося, парламент Каталонії 27 жовтня проголосував за проголошення незалежності від Іспанії. За проголосували 70 депутатів, 10 були проти, двоє утрималися. Сенат Іспанії в свою чергу проголосував за застосування статті 155 конституції Іспанії, яка призупиняє самоуправління в Каталонії. Того ж дня прем'єр Іспанії розпустив парламент Каталонії та оголосив нові вибори. Після повідомлення в офіційній газеті іспанського уряду, управління в Каталонії перейшло до уряду в Мадриді.  Зокрема, віце-прем’єра іспанського уряду Сораю Саенц де Сантамарія призначили тимчасовою очільницею женералітату (уряду) Каталонії замість усунутого Карлеса Пучдемона.

Читайте також: Главою Каталонії призначили заступника прем'єр-міністра Іспанії