Суспільство
28 жовтня 2017
Десятки ножових поранень: моторошне вбивство другокласника сталося на Харківщині
Наразі тривають слідчі дії.
news-image

27 жовтня на Харківщині поблизу меморіального комплексу селища Великий Бурлук жителі району виявили у лісопосадці тіло дитини.

Як повідомляє прес-служба поліції Харківщини на своїй сторінці у Facebook, на тілі хлопчика експерти нарахували більше трьох десятків ножових поранень, передає «Є!».

Під час проведення оперативних заходів правоохоронці встановили особу загиблого. Ним виявився місцевий, 2009 року народження, учень 2 класу школи-інтернату, якого з третього вересня поліція розшукувала як зниклого безвісти, – розповідають співробітники правоохоронних органів.

Зауважимо, що до пошуків дитини, які тривали два місяці, було залучено не лише поліцію, а й місцеву громаду, рятувальників і мисливців.

У підсумку протягом доби вдалося також встановити та затримати зловмисника, що вчинив це моторошний злочин – ним виявився 8-річний місцевий житель, який зізнався у скоєному.

Під час слідчого експерименту затриманий холоднокровно з подробицями розповів, як розправився з дитиною. У день убивства він на могилі напоїв хлопчика горілкою, дочекався, поки той знепритомніє, і після цього відніс його до пустиря, де завдав 32 ножові поранення. Психічно хворій людині здалося, що хлопець зазіхає на його право збирати з могил їжу та напої. Таку жорстокість пояснив тим, що йому подобається колір крові. Кожного дня він приходив на місце захоронення хлопчика, щоб подивитися, як розкладається його тіло, – зазначив заступник начальника ГУНП у Харківській області, начальник слідчого управління Сергій Чиж.

Як пояснив інспектор ювенальної превенції Великобурлуцького відділу поліції Сергій Терещенко, дитина часто ходила на кладовище, щоб зібрати цукерки та печиво.

За його словами, хлопчик зростав у неповній родині: батько давно проживає окремо у сусідньому селі.

Окрім нього, в родині є ще двоє дітей. Вони виховуються у Куп’янській спеціальній школі-інтернаті. Мати працює прачкою, спиртним не зловживає, але вихованням дітей належним чином не займається, – додає представник поліції.

Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Крім того, факт події внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від десяти до п'ятнадцяти років або довічне ув’язнення.

Наразі тривають слідчі дії.

За інформацією з відкритих джерел, 3 вересня 2017 року у селищі Великий Бурлук пішов з дому та не повернувся 7-річний Олег Купін.