Події
30 жовтня 2017
На Харківщині чоловік, що займався пошуками металобрухту, підірвався на снаряді часів Другої Світової війни
45-річний мешканець міста Куп’янська отримав численні тілесні ушкодження та помер у лікарні.
news-image

Повідомлення про те, що на вулиці Загреблянській в одній із будівель пролунав вибух, надійшло до чергової частини Куп’янського відділу поліції вчора о 15:20, передає «Є!» із посиланням на поліцію Харківщини.

"З’ясовано, що 45-річний чоловік займався пошуками металобрухту. Після чергової знахідки він вирішив розібрати один з таких предметів. В результаті чого на подвір’ї чоловіка стався вибух", - повідомили поліцейські.

Мешканець міста Куп’янська отримав численні тілесні ушкодження та був госпіталізований до хірургічного відділення місцевої лікарні, де помер.

Під час огляду місця події правоохоронці виявили та вилучили артилерійський бронебійний снаряд із зарядом вибухової речовини всередині калібром 76 мм зі слідами корозії часів Другої Світової війни.

Вилучене направлено на експертизу.

Слідчим факт події внесено до ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Читайте також: Під час стрілянини на футбольному матчі в Мексиці загинули три людини