Світ
30 жовтня 2017
У Фінляндії відкрилася школа для маленьких русалочок
Дівчатка вчаться пірнати й плавати в костюмах русалок.
news-image

В одному з міських басейнів фінського міста Форсса дівчинки під керівництвом тренера Арії Лундеквіст вчаться пірнати й плавати в костюмах русалок. У групі займаються тільки русалоньки, а ось "русалів" поки не видно, хоча в гурток може прийти кожен охочий, передає «Є!» із посиланням на Yle.

«Школа русалок» - саме під такою назвою досвідчений тренер Арія Лундеквіст організувала гурток, в якому зараз займаються вісім дівчаток.

Лундеквіст - професіонал своєї справи, вона багато років тренувала плавців і проводила заняття зі спортивного плавання. Організувати «Школу русалок» її змусила турбота про дітей - Лундеквіст турбує те, що в останні роки діти і підлітки все менше рухаються.

Перетворення на русалку починається з одягання хвоста, що зшитий з еластичної тканини, подібної до тієї, з якої шиють купальники. Потім дівчатка стрибають у воду, і заняття починаються. У басейні русалоньки плавають, вчаться керувати своїм хвостом і пірнати крізь обруч, а ще грають під водою на маракасах - словом, справ вистачає. Тим не менш, за словами тренера, основний акцент в школі русалок роблять на фізичних вправах і навчанні техніці плавання.

Попри те, що зараз в школі займаються тільки дівчатка, хлопчики також можуть брати участь в заняттях, адже плавання з хвостом - це відмінне тренування. Поки що, однак, цією ідеєю ніхто з потенційних "русалів" не перейнявся.

Коли ми запропонували хлопчикам взяти участь, вони почали фиркати, що заняття у школі русалок - це для дівчат, - посміхається Лундеквіст.