Політика
30 жовтня 2017
Колишній глава Каталонії Пучдемон перебуває в Брюсселі
Разом із Пучдемоном до Брюсселю прибули кілька колишніх членів його уряду.
news-image

Колишній глава Женералітату Каталонії Карлес Пучдемон перебуває в столиці Бельгії Брюсселі, повідомила в понеділок іспанська газета "Періодика", передає «Є!» із посиланням на Інтерфакс.

Ще кілька іспанських ЗМІ повідомили, що отримали від влади Іспанії підтвердження інформації про перебування К.Пучдемона на території Бельгії.

У свою чергу газета "Вангуардія" повідомила, що разом із колишнім главою каталонського Женералітата в Брюссель прибули кілька колишніх членів його уряду.

Раніше повідомлялося, що деякі члени Женералітату Каталонії, раніше відстороненого від роботи урядом Іспанії, у понеділок прийшли на свої робочі місця і виклали фотографії на підтвердження.

У свою чергу, К.Пучдемон в "Інстаграмі" опублікував фотографію з палацу Женералітат, підписавши її: "Доброго дня".

Уряд Іспанії надав членам уряду Каталонії час на те, щоб забрати особисті речі з державних будівель. Водночас Мадрид попередив каталонських чиновників, що якщо вони спробують продовжити роботу в своїх колишніх відомствах, проти них можуть висунути обвинувачення.

Уряд Іспанії наприкінці минулого тижня відправив у відставку регіональний уряд Каталонії і розпустив каталонський парламент, після цього Мадрид взяв на себе управління цим автономним співтовариством. Ці заходи зумовило оголошення каталонським парламентом незалежності.

Заплановано, що управління Каталонією з Мадрида триватиме до грудневих виборів у цьому автономному співтоваристві.

Читайте також: Екс-міністрам Каталонії дали доступ до кабінетів, щоб забрати свої речі