Суспільство
1 листопада 2017
В Міносвіти роз’яснили, в які години студенти-мешканці гуртожитків мають право входити до них
Незаконними є безпідставні виселення студентів із гуртожитків, а також залучення мешканців гуртожитків до примусових робіт.
news-image

В Україні студенти вищих навчальних закладів мають право на вільний доступ до гуртожитків, у яких мешкають, у будь-який час доби.

Інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Про це мовиться у листі ГО "Українська асоціація студентів", який на своєму сайті опублікувало Міністерство освіти і науки.

Чинними законами України не передбачено будь-яких обмежень щодо користування студентами-мешканцями гуртожитків своїм житловим приміщенням у певний час доби. Це регулює закон України "Про освіту", де частина "Про вищу освіту" передбачає таке право для мешканців гуртожитків.

Вважаємо неприпустимим встановлення вимог стосовно обов’язкового запису причин запізнення у спеціальні журнали або подання пояснювальних записок за такими фактами і подальшим їх розглядом адміністрацією ВНЗ", – мовиться у листі.

Наголошується, що незаконними є безпідставні виселення студентів із гуртожитків, а також залучення мешканців гуртожитків до примусових робіт.

Читайте також: У Києві згорів гуртожиток, в якому жили переселенці з Донбасу
Читайте також: Миколаївський суднобудівний завод призупинив роботу