Суспільство
2 листопада 2017
Польща вимагатиме від Росії зниження ціни на газ
Польська нафтогазова компанія PGNiG.
news-image
Польська нафтогазова компанія PGNiG розпочинає з ВАТ “Газпром” і її дочірньою компанією “Газпром Експорт” переговори щодо зниження ціни на газ для польської сторони в довгостроковому контракті.

Про це йдеться у заяві PGNiG, передає «Є!» посилаючись на Укрінформ.

PGNiG продовжує участь в арбітражному провадженні у Стокгольмському суді проти “Газпрому” і “Газпром Експорт” у справі переговорів щодо зміни ціни на природний газ, що діє з 1 листопада 2014 року у рамках контракту купівлі-продажу природного газу для Польщі, підписаного в 1996 році, - йдеться в заяві PGNiG.

Зазначається, що рішення по цьому арбітражу очікується упродовж “кількох найближчих місяців”, і цей процес дещо продовжився у зв'язку з хворобою арбітра, визначеного компаніями “Газпром” і “Газпром Експорт”.

Незалежно від цього провадження, PGNiG 1 листопада 2017 року подало звернення до “Газпрому” і “Газпром Експорт” про початок нового, чергового переговорного процесу щодо зміни ціни на газ, який постачається з 1 листопада 2017 року в рамках довгострокового контракту, - йдеться в заяві польської компанії.

Як раніше повідомляло агентство, польська нафтогазова компанія PGNiG підписала угоду з ПАТ "Укртрансгаз" про доступ до українських газосховищ. Новий контракт дасть можливість компанії користуватися підземними газосховищами на території України.