Війна
2 листопада 2017
Пентагон і більшість топ-чиновників США за надання Україні летальної зброї, - екс-посол
Останнє слово у цій справі має сказати президент США Дональд Трамп.
news-image
Більшість американських високопосадовців та ключових фігур в адміністрації президента Дональда Трампа підтримують надання Україні летальної зброї. Про це заявив колишній посол США в Україні (1998-2000 рр.), старший науковий співробітник аналітичного центру Brookings Institution Стівен Пайфер, повідомляє "Укрінформ", пише «Є!»
 
"Більшість інституцій американського уряду підтримують це. Заступник глави Об'єднаного комітету начальників штабів (генерал Пол Селва) кілька місяців тому відкрито пояснив, що і він, і глава Об'єднаного комітету (генерал Данфорд), і Європейське командування Збройних Сил США підтримують надання Україні зброї", - наголосив він.

За словами Пайфера, американський міністр оборони Джеймс Меттіс та посадовці Державного департаменту мають таку саму позицію в цьому питанні.

Таким чином останнє слово у цій справі має сказати президент США Дональд Трамп. Пайфер висловив сподівання, що Трамп нарешті дозволить надати летальну зброю для України.

Нагадаємо, Держдеп США розглядає питання військової допомоги Україні, проте рішень щодо надання летального озброєння наразі не ухвалювалося. Частина військової допомоги США вже застосовується військовослужбовцями сил АТО на сході України, повідомив командувач Національної гвардії України Юрій Аллеров.

24 жовтня посол України у США Валерій Чалий заявив, що США можуть закласти до проекту державного бюджету на наступний рік більшу суму допомоги для України, ніж цьогоріч.

Читайте також:США завершують підготовку планів про поставки зброї Україні