Київ
2 листопада 2017
“Козацька Покрова”: киянам та гостям столиці покажуть рідкісне зібрання старовинної козацької зброї та раритетів
Найдавніші артефакти – ровесники заснування Запорозької Січі.
news-image

14 жовтня у “Софії Київській” відкриється виставка “Козацька Покрова”. Киянам та гостям столиці покажуть рідкісне зібрання старовинної козацької зброї та раритетів. Найдавніші артефакти – ровесники заснування Запорозької Січі, передає «Є!» із посиланням на прес-службу заповідника.

“Козацька Покрова” – це міжмузейний проект Національного заповідника “Софія Київська” та Feldman Family Museum. Експонати з фондів Заповідника та колекції громадського діяча, мецената і колекціонера Олександра Фельдмана справді важко переоцінити – це безцінні реліквії козацької доби та зброя, яку віками тримали в руках українські воїни, здобуваючи нашу свободу.

Назва проекту говорить сама за себе. Споконвіку козаки вважали святу Покрову своєю заступницею. Виставка присвячена всім українським воїнам, які в різний час робили спільну справу", - йдеться в повідомленні організаторів виставки.


У виставкових залах галереї “Хлібня” на території Національного заповідника “Софія Київська” представлять понад 40 зразків холодної зброї: шаблі, ятагани, ножі, кинджали, наконечники списів, шестопери, перначі і навіть гармату кінця ХVI століття. Крім предметів амуніції, відвідувачам покажуть персні-печатки козацької старшини, мазепинські дзвони та навіть реконструйований герб Петра Могили.
У рамках проекту будуть проводити різноманітні заходи: лекції, майстер-класи, кінопокази, дискусії, а також тематичні екскурсії.
Виставка триватиме до 15 січня.

Читайте також: У Києві відкриється виставка, присвячена народній артистці України Ніні Матвієнко