Світ
3 листопада 2017
У США засудженим за педофілію почали ставити позначки в паспорти
Засудженим повідомлять, що їхні паспорти анулюють й видадуть з новою позначкою.
news-image
З 30 жовтня Держдепартамент США почав ставити спеціальні позначки в паспорти американців, засуджених за сексуальні злочини проти неповнолітніх. Про це йдеться в повідомленні відомства, пише «Є!» з посиланням на Еспресо.

Позначкою є напис "Пред’явник був засуджений за сексуальний злочин проти неповнолітнього і є сексуальним злочинцем відповідно до законів США". Її друкують на внутрішній стороні заднього форзаца.

Дані про педофілів Держдепартаменту надає Міністерство внутрішньої безпеки США. Засудженим повідомлять, що їхні паспорти анулюють й видадуть з новою позначкою. До тих пір вони зможуть користуватися чинними паспортами.

Наразі невідомо, скільки людей отримають документи з таким маркуванням, пише The New York Times.

Ідея про маркування паспортів викликала критику, зокрема "Альянсу за конституційні закони про злочини сексуального характеру". Це некомерційна організація, яка бореться за громадянські права людей, які вчинили такі злочини.

У 2016-му році альянс подав до суду на уряд США, стверджуючи, що маркування паспортів порушує конституційні права засуджених.

Зазначимо, що маркування не ставитимуть на пластикові картки (посвідчення особи та водійські права), через недостатню кількість місця на документі.

Читайте також:Не донесли до ліфта: киян обурило авто, припарковане на пандусі (фото)