Події
3 листопада 2017
У Києві затримали двох агентів російських спецслужб
Оперативники СБ України встановили, що один з росіян почав активний пошук осіб, здатних за грошову винагороду організувати акції протесту, з блокуванням транспортних магістралей.
news-image

Співробітники Служби безпеки України викрили двох громадян Росії з завданням російських спецслужб по дестабілізації обстановки в Україні, інформує «Є!» з посиланням на 1NEWS.

«Оперативники СБ України встановили, що один з росіян почав активний пошук осіб, здатних за грошову винагороду організувати акції протесту, з блокуванням транспортних магістралей. За завданням кураторів він також планував організувати фейкове «наметове містечко» під Міністерством освіти і науки, нібито на знак протесту проти прийняття нового Закону «Про освіту», — йдеться в повідомленні.

Оперативники задокументували свідчення затриманого, після чого депортували його за межі країни за статтею за антидержавну діяльність.

Також співробітниками СБУ в Києві був затриманий ще один громадянин Росії, що тимчасово мешкав у Дніпропетровській області, який вночі 21 жовтня вчинив підпал автомобіля народного депутата України.

«Оперативники СБУ задокументували спроби придбання росіянином зброї і отруйних речовин. Під час підготовки до чергового злочину в столиці зловмисника було затримано. Правоохоронці вилучили у громадянина РФ бойову гранату і холодну зброю. В районі Південного залізничного вокзалу також виявлена ​​зроблена ним закладка з компонентами запалювання готовими до використання. Для полегшення реалізації своїх злочинних намірів іноземець використовував форму співробітника спецпідрозділу Національної поліції України».

Читайте також:У Києві затримали озброєного росіянина у формі Нацполіції