Резонанс
3 листопада 2017
МВС потрібно було закуповувати браслети, а не рюкзаки, - Ситник
В країні існує проблема з дефіцитом електронних браслетів для підозрюваних.
news-image

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що Міністерству внутрішніх справ потрібно було закуповувати браслети, а не рюкзаки. Про це він сказав на засіданні комітету Верховної Ради з питань боротьби та протидії корупції, передає «Є!» із посиланням на Українські новини.

"Мабуть, треба було МВС закуповувати браслети, а не рюкзаки",- сказав Ситник.

Він повідомив, що в країні існує проблема з дефіцитом електронних браслетів для підозрюваних. За його словами, встановлено, що вартість одного рюкзака становила 500 гривень. Він додав, що рюкзаки не відповідають технічним характеристикам.

Також Ситник повідомив, що відеозапис зустрічі екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря і сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, який фігурує у справі про закупівлю МВС рюкзаків для Нацгвардії, є не єдиним доказом.

Як повідомлялося, правоохоронні органи мають намір у п'ятницю надіти на сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра електронний браслет стеження. Джерело у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі повідомило, що станом на 2 листопада браслет не могли знайти. Раніше суд відпустив сина Авакова під особисте зобов'язання з носінням браслета стеження.  

Читайте також: Ситник каже, що не попереджав Авакова про затримання його сина