Суспільство
4 листопада 2017
Червоний Хрест попросив пробачення у зв'язку з утратою млн пожертвувань через корупцію та шахрайство
Перевірка Червоного Хреста засвідчила, що співробітники організації купували товари і послуги за завищеними цінами.
news-image

Червоний Хрест виявив, що із виділених на боротьбу з епідемією Ебола в Західній Африці 0 млн пожертвувань приблизно млн було втрачено через корупцію і шахрайство, повідомляє BBC, передає «Є!».

В організації попросили пробачення через викрадення частини пожертвувань, спрямованих до філій організації у Ліберії, Сьєрра-Леоне і Гвінеї для ліквідації епідемії вірусу Ебола.

Як засвідчила перевірка Червоного Хреста, ,7 млн було вкрадено у Ліберії, де співробітники організації виплачували зарплату фіктивним працівникам і здійснювали закупівлі товарів і послуг за завищеними цінами.

Ще приблизно млн було викрадено у Сьєрра-Леоне унаслідок змови співробітників благодійної організації із банківськими працівниками.

Приблизно млн виплатили за підробленими митними рахунками у Гвінеї. Розслідування у цій країні ще триває.

У Червоному Хресті заявили, що посилять фінансові правила, а всіх винних у розтраті притягнуть до відповідальності. Зазначають, що шахрайство із донорськими грошима є "кошмаром" для організації і згубно впливає на донорські внески.

Унаслідок наймасштабнішого в історії спалаху лихоманки Ебола, з кінця 2013 року померло понад 11 300 людей, ще 28 500 було заражено.