Суспільство
6 листопада 2017
Осмаєв розповів свою історію кохання з Окуєвою
Аміна була дуже принциповою людиною, з дуже загостреним почуттям справедливості. Не могла терпіти навіть щонайменшу несправедливість до останнього дня свого.
news-image
Командир батальйону ім. Джохара Дудаєва Адам Осмаєв розповів, що зі своєю дружиною Аміною Окуєвою познайомився на одному з форумів в інтернеті, коли він переховувався в Одесі від переслідувань Росії

Про це він повідомив в інтерв'ю "Цензор.НЕТ", пише «Є!».

"Ми зійшлися завдяки спільним поглядам. Ми познайомилися по інтернету. На одному з форумів тематичних. Мені подобалося, як вона викладає свої думки, грамотно, красиво пише. Мені, в першу чергу, сподобався її розум. Почали спілкуватися і з'ясували, що перебуваємо в одному місті - в Одесі. Я в той час переховувався в Одесі від переслідування з боку Росії. Ми зустрілися і якийсь час просто дружили, ходили кудись, в різні місця, кафе. В результаті одружилися", - розповів він.

Осмаєв зізнається, що вже після першої зустрічі зрозумів, що раніше таку не зустрічав.

"Я не міг повірити, що такі люди в наш час існують: їй взагалі практично нецікаві матеріальні блага і так далі. Вона була дуже принциповою людиною, з дуже загостреним почуттям справедливості. Не могла терпіти навіть щонайменшу несправедливість до останнього дня свого. Знаєте, коли ремонт робили, вона намагалася зі мною нарівні працювати: мішки якісь тягати. Я їй казав, що не потрібно, а вона наполягала: "Це нечесно, що ти носиш, а я ні!" І теж носила. Вона і раніше подібне робила, тому одного разу були проблеми зі спиною", - розповів Осмаєв.

За його словами, Окуєва після школи вчилася у Москві на міжнародних відносинах. Потім отримала вищу освіту за спеціальністю хірургія. Перед смертю Окуєва хотіла влаштуватися на роботу в офіс ООН в Києві та проходила там співбесіду. 

"Зараз розумію, що більше треба було піклуватися один про одного, тому що життя швидкоплинне. Ми будуємо плани якісь. Навіть ми, люди, які вийшли на шлях боротьби з такою імперією страшною, яку весь світ боїться, навіть ми плани якісь життєві будували. Тому що затягнулася війна, треба якось жити", - пригадує Осмаєв.

Читайте також:Осмаєв розповів, як помститися Росії за Окуєву