Події
6 листопада 2017
Генпрокуратура закрила справу про можливе ухилення від сплати податків нардепом Хомутинніком
Провадження було закрито минулого тижня.
news-image

Генеральна прокуратура України закрила кримінальне провадження щодо можливого ухилення від сплати податків народним депутатом із групи "Відродження" Віталієм Хомутинніком, повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган агентству "Інтерфакс-Україна", передає «Є!»

"Минулого тижня це кримінальне провадження було закрито", - сказала Л.Сарган в понеділок.

Вона зазначила, що під час слідчих дій було надано документи, що підтверджують погашення В.Хомутинніком податкових зобов'язань перед бюджетом.

Як повідомлялося, в серпні 2017 року стало відомо, що Печерський районний суд м. Києва задовольнив клопотання прокурора і призначив позапланову документальну перевірку депутата з питань дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства за період з 1998-го по 2016 рр. Суд надав Генпрокуратурі доступ до декларацій В.Хомутинніка за 2015-й і 2016 рр.

Згідно з матеріалами клопотання, народний депутат задекларував у 2015 році 32,7 млн грн, $ 570 тис. і EUR 850 тис. готівки, 88 об'єктів цінного рухомого майна.

5 вересня В.Хомутиннік вирішив піти з посади керівника депутатської групи "Партія "Відродження" у Верховній Раді України на період розслідування Генеральної прокуратури України та перевірки Державної фіскальної служби його декларацій з 1998 по 2016 рік.

Читайте також: У Києві побили Шкіряка з криками «нарешті ми до тебе дісталися» (відео)