Суспільство
6 листопада 2017
Звичайна пенсія може бути вигіднішою за спеціальну, - Розенко
Багато науковців і державних службовців зараз скаржаться на те, що їм не перерахували пенсії.
news-image
Нині в Україні складається ситуація, коли вигідніше отримувати пенсії за законом про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, ніж за спеціальним законом.

Про це пише «Є!» з посиланням на Укрінформ

«Багато науковців і державних службовців зараз скаржаться на те, що їм не перерахували пенсії. Таким людям варто звернутися до Пенсійного фонду України і прорахувати доцільність перейти зі спеціальної пенсії на звичайну пенсію. Звичайна пенсія зараз може бути значно вищою, ніж колишня наукова пенсія чи пенсія державного службовця», - сказав Розенко.

За його словами, він дав відповідні доручення Пенсійному фонду.

«...Всі необхідні перерахунки будуть здійснені в присутності людини і дуже швидко. Ми виберемо і найкращий час для перерахунку пенсії, і найкращий спосіб», - наголосив віце-прем'єр-міністр.

Він також підкреслив, що у процесі осучаснення не підвищувалися пенсії чиновникам різних рівнів. 

«Ми не підвищували пенсії ні колишнім прокурорам, ні суддям, ні народним депутатам чи міністрам, ні чиновникам різних рівнів. Осучаснення пенсій стосується, насамперед, тих людей, які пропрацювали все життя справді на важких професіях. І найбільше підвищення відбулося у тих, кому з 2011 року не було зроблено жодних перерахунків пенсій», - зазначив урядовець.

Читайте також:Порошенко затвердив зміни до Бюджетного кодексу щодо підвищення пенсій