Світ
6 листопада 2017
200 каталонських мерів завтра прилетять до Брюсселя
Про план дій мерів у бельгійські столиці не повідомляється.
news-image

200 каталонських мерів у вівторок, 7 листопада, вирушать до Брюсселя, щоб "з перших уст" розповісти про ситуацію довкола ув’язнення каталонських політиків і обмеження автономії Мадридом. Про це в інтерв'ю каталонському радіо заявили одразу декілька мерів, повідомляє Europa Press, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

Рішення відвідати Брюссель було прийняте у п’ятницю на спільному засіданні керівників двох каталонських організацій - Асоціації муніципалітетів за незалежність (AMI) та Каталонської асоціації муніципалітетів і округів (ACM).

Глава ACM Мігель Бух повідомив, що у вівторок напрямку бельгійської столиці вирушить "заповнений двома сотнями мерів літак". Візит буде одноденним – у вівторок вони повернуться назад до Іспанії.

Про план дій мерів у бельгійські столиці не повідомляється.

Проти кількох сотень каталонських мерів прокуратура Іспанії почала розслідування у зв’язку з підтримкою ними організації референдуму про незалежність 1 жовтня.  

Як відомо, зараз у Брюсселі перебуває відсторонений глава уряду Каталонії та четверо його соратників. Іспанія видала європейський ордер на їхній арешт.

Читайте також: КС Іспанії анулював закони, що стали основою референдуму про незалежність Каталонії