Політика
30 січня 2015
Слідчі РФ завели кримінальні справи про обстріл Донецька та викрадення журналістів LifeNews
Дана кримінальна справа буде пов'язана з основною кримінальною справою про застосування заборонених засобів і методів ведення війни в Донбасі
news-image

Слідчий комітет (СК) Росії оголосив про порушення кримінальних справ за фактом обстрілу тролейбуса та Будинку культури в Донецьку, а також "викрадення" знімальної групи телеканалу LifeNews в Києві.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням Meduza.

"У зв'язку з обстрілом в Донецьку, де 29 січня під артобстріл потрапили Будинок культури, в якому місцевим жителям видавали гуманітарну допомогу, і тролейбус з пасажирами, кримінальну справу порушено за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.105, ст.356 КК РФ (вбивство, застосування заборонених засобів і методів ведення війни). В результаті обстрілу загинули не менше десяти мирних громадян", - повідомляється на сайті СК Росії.

Найближчим часом дана кримінальна справа буде пов'язана з основною кримінальною справою про застосування заборонених засобів і методів ведення війни в Донбасі, повідомив СК Росії.

Також Слідчий комітет Росії 29 січня порушив кримінальну справу у зв'язку із затриманням знімальної групи телеканалу LifeNews в Києві співробітниками СБУ. Представники СБУ заявили, що журналісти LifeNews оголошені персонами нон грата, їх виженуть з країни і заборонять в'їзд на територію України протягом п'яти років.

У зв'язку з інцидентом із знімальною групою LifeNews, говориться в повідомленні СК Росії, кримінальну справу порушено за ознаками злочинів, передбачених ст. 144 КК РФ (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та ст. 126 КК РФ (викрадення).