Україна
9 листопада 2017
США планує виділити Україні 350 мільйонів доларів в якості військової допомоги
Для протидії російській агресії оборонний бюджет США на 2018 фінансовий рік передбачає виділення 4,6 млрд доларів в межах Європейської ініціативи стримування для підтримки союзників НАТО та посилення оборонного потенціалу США в Європі.
news-image

Комітети з питань Збройних сил США Палати представників і Сенату затвердили "компромісний" проект оборонного бюджету на 2018 фінансовий рік, що передбачає 350 мільйонів доларів для України, в тому числі у вигляді летальної зброї.

Про це йдеться в офіційних поясненнях, оприлюднених комітетами у середу, пише «Є!» з посиланням на Укрінформ.

"Закон дозволяє виділення 350 млн доларів для надання Україні допомоги в галузі безпеки, включаючи оборонну летальну допомогу", - зазначається в документі.

При цьому уточнюється, що закон містить обмеження щодо виділення принаймні половини цих коштів, поки глава Пентагону не підтвердить, що Україна вжила значних заходів для реалізації інституційної реформи у сфері оборони.

Загалом же, для протидії російській агресії оборонний бюджет США на 2018 фінансовий рік передбачає виділення 4,6 млрд доларів в межах Європейської ініціативи стримування для підтримки союзників НАТО та посилення оборонного потенціалу США в Європі.

Крім того, передбачається виділення 100 млн доларів в рамках Європейської ініціативи запобігання загрозам в рамках оборонних програм для країн Балтії. Документ також уповноважує виділити 58 млн доларів для відповіді на порушення Росією договорів про скорочення озброєнь.

Загалом же на оборонні потреби передбачається виділення 700 млрд доларів, що на 26,1 млрд доларів перевищує офіційний запит президента.

Для остаточного затвердження законопроект має пройти загальне голосування в Палаті представників і Сенаті, після чого його має підписати президент США.

Читайте також:РФ впроваджує на окупованих територіях України найгірші радянські практики – Геращенко