Політика
9 листопада 2017
Громадянам найбільшої країни в Європі не варто перейматися, що про них думають сусіди, - нардеп
Юрій Левченко прокоментував конфліктні ситуації, що склалися із країнами-сусідами останнім часом.
news-image

Я вважаю, що українському суспільству в 40-мільйонній країні, найбільшій в Європі, взагалі має бути не цікаво, що про історію України, про її героїв думають сусіди, чи то поляки, чи то угорці. Таку думку у розмові із журналістом "Єдність" висловив нардеп Юрій Левченко, коментуючи конфліктні ситуації із сусідніми країнами, зокрема, з Польщею та Угорщиною.

"Наші політики, наша влада мають думати виключно про те, що потрібно українському народу. Інформаційна політика держави, її освітня політика мають будуватись таким чином, щоб ми нарешті позбулися комплексу меншовартості й перестали постійно турбуватись, що про нас думають поляки, угорці, росіяни чи ще хтось.

Ми - великий народ, 40-мільйонна країна, найбільша в Європі, тому ми маємо думати про те, що нам краще. І цією ситуацією, що наразі склалася із сусідами, я особисто не сильно переймаюся. У них своє інформаційне поле, вони будують свою історію, вони вшановують, що їм заманеться. А ми маємо робити так, як нам краще", - висловив думку Юрій Левченко.

Нардеп зауважив, що коли українці почнуть самі себе поважати, тоді їх будуть поважати сусіди.

"А коли ми йдемо на поклін, перепрошуємо, вибачаємось, підлаштовуємось, то відповідно, нас не поважають сусіди із країн, вдвічі, втричі менших за нашу", - поділився думкою Юрій Левченко.


Стосовно рішення Уряду Угорщини щодо блокування всіх майбутніх рішень Європейського Союзу, спрямованих на зближення ЄС з Україною через прийняття українського закону "Про освіту", то нардеп наголосив, що "ми самі себе блокуємо".

"Найближчим часом нас, на жаль, не збиралась приймати ні у НАТО, ні до Європейського Союзу, тому що рівень розвитку нашого державного апарату залишає бажати кращого.

Не треба думати, що нас хтось блокує, бо ми самі себе заблокували. Тому не треба хвилюватись про ці моменти", - вважає народний обранець.

Читайте також: Обурений нардеп Мельничук читав власні вірші під час брифінгу