Україна
9 листопада 2017
Наступного року відремонтують близько 4-5 тисяч км доріг, - Омелян
Державне агентство автомобільних доріг України отримало з державного бюджету лише половину коштів на ремонт доріг в 2017 році.
news-image
На брифінгу 9 листопада міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив, що в Україні у 2018 році може бути відремонтовано близько 4-5 тис. км доріг державного значення. Про це повідомляє РБК-Україна , пише «Є!»
"Маючи бюджет 20 млрд гривень, ми зможемо відремонтувати близько 2 тис. км доріг державного значення. Я думаю, така ж цифра відремонтованих доріг місцевого значення. Тому, якщо в 2018 році ми отримаємо близько 40 млрд гривень, то ми повинні відремонтувати близько 4-5 тис. км доріг", - сказав він.

Омелян також зазначив, що у разі додаткового збільшення фінансування ремонту доріг до 100 млрд гривень в Україні можна буде об'єднати всі обласні центри якісними дорогами.

"У державному бюджеті на наступний рік закладено близько 40 млрд грн на фінансування доріг. Може, під час дискусій у парламенті ця сума буде збільшена, адже ми хотіли 100 млрд гривень в 2018 році. Тоді ми б об'єднали всі обласні центри якісними дорогами", - додав він.

Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") отримало з державного бюджету лише половину коштів на ремонт доріг в 2017 році.

Читайте також:Кількість реєстрацій українцями ввезених вживаних авто зросла до 78%